Ved at blive på hjemmesiden accepterer du brugen af cookies, så vi kan levere besøgsstatistikker, give dig målrettet indhold, der er tilpasset dine interesser og lette udvekslingen med sociale netværk.  Yderligere oplysninger om cookies og deres indstillinger findes i vores privatlivspolitik.

Hovedret
Tilbage til resultater

Gratin med kødboller og cherrytomater

  • Tupperware Gratin med kødboller og cherrytomater

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 6 personer

1 kg hakket oksekød

75 g rasp

3 æg

Salt og peber

2 løg 

200 g bladselleri

3 spsk olivenolie

2 dåser hakkede tomater 

200 g koncentreret tomatpuré

500 g cherry tomater

1 spsk balsamicoeddike

2 tsk tørret timian

Forberedelse

30 min.

Tilberedning

55 min.

Sværhedsgrad

Middel




Fremgangsmåde

  1. Bland hakket oksekød, rasp, æg, salt og peber godt sammen. Lad blandingen trække i 15 min.
  2. Forvarm ovnen til 200°c.
  3. Pil løgene og rens bladsellerien. Skær begge i stykker og hak dem derefter i ExtraChef.
  4. Bland indholdet fra ExtraChef med olivenolie i UltraPro Oval 3,5 l. Læg låg på og tilbered i mikrobølgeovnen i 6 min. på 600 watt. Tilføj de hakkede tomater, den koncentrerede tomatpuré, salt og peber. Læg låget på og tilbered i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watt. Lad den hvile i 3 min.
  5. Skyl og tør cherrytomaterne og bland dem med balsamicoeddike, timian, salt og peber.
  6. Rul kødboller à ca. 25g.
  7. Læg kødbollerne i den varme tomatsauce i UltraPro Oval 3,5 l. Læg de marinerede cherrytomater i et lag ovenpå, og tilbered i ovnen på nederste rille, uden låg i 35-40 min.

Tilberedningstid: 30 min.
Mikrobølgeovn: 14 min. på 600 watt.
Ovn: 35-40 min. ved 200°c.

Top