Tilbage til resultater
Gratin med kødboller og cherrytomater
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 6 personer
1 kg hakket oksekød
75 g rasp
3 æg
Salt og peber
2 løg
200 g bladselleri
3 spsk olivenolie
2 dåser hakkede tomater
200 g koncentreret tomatpuré
500 g cherry tomater
1 spsk balsamicoeddike
2 tsk tørret timian
Forberedelse
30 min.Tilberedning
55 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
- Bland hakket oksekød, rasp, æg, salt og peber godt sammen. Lad blandingen trække i 15 min.
- Forvarm ovnen til 200°c.
- Pil løgene og rens bladsellerien. Skær begge i stykker og hak dem derefter i ExtraChef.
- Bland indholdet fra ExtraChef med olivenolie i UltraPro Oval 3,5 l. Læg låg på og tilbered i mikrobølgeovnen i 6 min. på 600 watt. Tilføj de hakkede tomater, den koncentrerede tomatpuré, salt og peber. Læg låget på og tilbered i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watt. Lad den hvile i 3 min.
- Skyl og tør cherrytomaterne og bland dem med balsamicoeddike, timian, salt og peber.
- Rul kødboller à ca. 25g.
- Læg kødbollerne i den varme tomatsauce i UltraPro Oval 3,5 l. Læg de marinerede cherrytomater i et lag ovenpå, og tilbered i ovnen på nederste rille, uden låg i 35-40 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Mikrobølgeovn: 14 min. på 600 watt.
Ovn: 35-40 min. ved 200°c.