Tilbage til resultater
Kartoffelpizza
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 personer
Dej
- 20 g gær (fersk)
- 1,25 dl lunken vand (30° C)
- 1 spsk olivenolie (15 ml)
- 1 knivspids sukker
- 200 g hvedemel (3,3 dl)
- ½ tsk salt (3 ml)
Topping
- 400 g kogte og afkølede kartofler
- ½ dl piskefløde
- 1 kvist rosmarin
- Salt og peber
- 1 hel mozarella (ca. 125 g)
- 40 gr. revet parmesan
- 10 oliven uden sten
Forberedelse
40 min.Tilberedning
30 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
- Bland gær, vand, olivenolie og sukker i en skål (Junior Røreskål 3 l). Lad blandingen stå i 10 min.
- Tilsæt mel og salt og ælt til du har en sammenhængende dej. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 min.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Tænd ovnen på 250°C.
- Drys mel på Låget tilhørende UltraPro™ Rektangulær.
- Stræk dejen til et sammenhængende stykke dej, der er lidt større end låget. Læg dejen i låget og buk en kant hele vejen rundt.
- Hæld piskefløden over dejen og fordel den hakkede rosmarin, salt og peber ovenpå. Læg derefter kartoffelskiver, skiveskåret mozzarella, revet parmesan og tynde skiver oliven på.
- Læg Beholderen tilhørende UltraPro™ Rektangulær 3,3 l over låget og bag i ovnen i 25 min. Fjern låget og bag i yderligere 5 min.
30 min. ved 250°C.