Sushi-Bolde
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 3 personer
230 g sushi-ris
400 ml koldt vand
3 spsk ris-eddike (± 45 ml)
½ tsk salt (± 2 ml)
1 tsk sukker (± 5 ml)
125 g agurk
75 g laks - uoptøet type, som kan spises uforarbejdet.
1 tsk solsikkeolie (± 5 ml)
100 g sesamfrø
wasabi og soyasovs til servering
Forberedelse
20 min.Tilberedning
14 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
1. Skyl risene grundigt under rindende koldt vand før de tilberedes. Dræn vandet fra og hæld dem i Stor EasyRice. Fyld 400 ml kold vand i, luk og tilbered i mikrobølgeovnen i 13-14 min. ved 600 watt. Lad den hvile i 10 min.
2. Bland eddike, salt og sukker i en Rundlet Dessertskål 3 dl. Hæld blandingen over risene og bland med Lille Dejskraber. Læg låget på igen og lad sushi-risene afkøle ved stuetemperatur.
3. Skræl agurken, fjern kernerne og skær i ensartede terninger. Brug Universalkniv til at skære laksen i faste terninger.
4. Brug Bagepensel til at smøre indersiden af det runde hul af den store form til Surprise Party let med olivenolie. Læg sushi-ris i, sæt den blå krave’ på og markér et ‘hul’ med ‘hulstemplet’ og læg agurk og laksestykker i og afslut med et tyndt lag ris. Tag sushi-bolden ud af formen og vend den i sesamfrø. Lav 5 mere på samme måde, (det er ikke nødvendigt at smøre formen mellem hver).
5. Opbevar i køleskabet indtil servering.
6. Servér sushiboldene med soyasovs og wasabi.