Ved at blive på hjemmesiden accepterer du brugen af cookies, så vi kan levere besøgsstatistikker, give dig målrettet indhold, der er tilpasset dine interesser og lette udvekslingen med sociale netværk.  Yderligere oplysninger om cookies og deres indstillinger findes i vores privatlivspolitik.

Hovedret
Tilbage til resultater

Stegt kylling med citron, rosmarin og timian

  • Tupperware Stegt kylling med citron, rosmarin og timian

Fremgangsmåde

Ingredienser

4 personer

  • 1 hel kylling
  • 2 løg
  • 1 citron
  • 4 kviste timian
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 60 ml olivenolie
  • Salt og peber efter smag

Forberedelse

30 min.

Sværhedsgrad

Middel




Fremgangsmåde

  1. Skær det ene løg i kvarte, og put stykkerne ind i kyllingen. Anbring den lige klinge i MandoChef®, og indstil den til 2 mm. Skær det andet løg og citron i skiver. Brug fingerbeskytteren. Anbring løg- og citronskiver i bunden af
    UltraPro Oval 3,5 l.

  2. Anbring kyllingen oven på skiverne af løg og citron.

  3. Bland citronskal, timian- og rosmarinblade, hakket hvidløg, olivenolie, salt og peber i en lille skål, og gnid kyllingen med blandingen. Dæk kyllingen til, og lad den stå og marinere i 30 min.

  4. Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.

  5. Hold kyllingen tildækket, sæt den i ovnen, og steg den i 1 - 1½ time. Den skal være gylden og gennemstegt til en indre temperatur på 74°C. Fjern låget de sidste 10 min. af stegetiden.

Anbring marinadeblandingen under skindet og inde i kyllingen for at opnå maksimal smag!

 
Top