Stegt kylling med citron, rosmarin og timian
Fremgangsmåde
Ingredienser
4 personer
- 1 hel kylling
- 2 løg
- 1 citron
- 4 kviste timian
- 4 kviste rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 60 ml olivenolie
- Salt og peber efter smag
Forberedelse
30 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Skær det ene løg i kvarte, og put stykkerne ind i kyllingen. Anbring den lige klinge i MandoChef®, og indstil den til 2 mm. Skær det andet løg og citron i skiver. Brug fingerbeskytteren. Anbring løg- og citronskiver i bunden af
UltraPro Oval 3,5 l. -
Anbring kyllingen oven på skiverne af løg og citron.
-
Bland citronskal, timian- og rosmarinblade, hakket hvidløg, olivenolie, salt og peber i en lille skål, og gnid kyllingen med blandingen. Dæk kyllingen til, og lad den stå og marinere i 30 min.
-
Forvarm ovnen til 180 °C uden varmluft.
-
Hold kyllingen tildækket, sæt den i ovnen, og steg den i 1 - 1½ time. Den skal være gylden og gennemstegt til en indre temperatur på 74°C. Fjern låget de sidste 10 min. af stegetiden.
Anbring marinadeblandingen under skindet og inde i kyllingen for at opnå maksimal smag!