Pestobrød
Fremgangsmåde
Ingredienser
10 personer
- 4.5 dl lunkent vand
- 37.5 g gær
- 1 tsk havsalt
- 1.5 spsk olivenolie
- 1.5 tsk honning
- 600 g hvedemel
- Topping
- 75 ml basilikumspesto
- Olivenolie til smørelse
Forberedelse
45 min.Tilberedning
30 min.Hviletid
10 min.Sværhedsgrad
SværFremgangsmåde
-
Tilføj vand og gær i Ultimate Røreskål 3,5 l. Rør rundt, indtil gæren er opløst
-
Tilføj de resterende ingredienser og rør til en let klistret dej.
-
Sæt låget på. Pift låget, så overflødig luft kommer ud. Sæt skålen til hævning i lunkent vand. Låget popper op, når dejen er færdig med at hæve. Det tager ca. 30-40 min
-
Smør UltraPro Oval 2 l med olivenolie og hæld dejen heroveri. Stil til hævning i ca. 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til 220°. Når brødet har hævet, drys med havsalt og smør basilikumspesto på dejen.
-
Sæt brødet ind i ovnen og skru ovnen ned på 180°. Brødet skal bages i ca. 30 minutter med låg og 10-15 minutter uden låg.
Stil til hævning i ca. 30 minutter. Brødet skal bages i ca. 30 minutter med låg og 10-15 minutter uden låg