Pesto
Fremgangsmåde
Ingredienser
1 LILLE SKÅL
- 10 g frisk basilikum
- 50-75 g parmesan
- 30-40 g pinjekerner (evt. let ristede)
- 1-2 store fed hvidløg
- 1-1 ½ dl olivenolie
- Flagesalt (afstem med mængde salt i parmesanen)
- Peber eller citronpeber (valgfrit)
- Saft fra lidt mindre end en halv citron (valgfrit)
Forberedelse
10 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Skyl og afdryp basilikumbladene og læg dem i SuperSonic Chopper Lille.
-
Høvl tynde skiver af parmesanen med Universal Grøntsagsskræller oven på basilikumbladene. Tilsæt pinjekerner og 1-2 fed hvidløg. Montér låget og hak. Skrab kanterne indvendigt med Lille Dejskraber.
-
Tilsæt løbende olie, indtil du har den ønskede konsistens (i alt ca. 1-1 ½ dl olivenolie). Start med en lille smule olie. Hellere for lidt end for meget, da det er meget lettere at supplere op løbende.
-
Smag til med en god salt og evt. citronsaft og/eller citronpeber.
Tilberedt med SuperSonic Chopper Lille, Universal
Grøntsagsskræller og Lille Dejskraber.