Søde kartoffelfritter med chili og lime
Fremgangsmåde
Ingredienser
2 personer
- 1 stor sød kartoffel
- 15 ml olivenolie (± 1 spsk)
- 1 lime (revet skal og saft)
- 5 ml chilipulver (±1 tsk)
- 5 ml hvidløgspulver (± 1 tsk.)
- Salt og peber efter smag
- 15 ml friskhakket koriander (±1 spsk)
Forberedelse
15 min.Tilberedning
28 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Skrub den søde kartoffel og skræl den, hvis det ønskes. Skær den søde kartoffel i halve på langs. Vend halvdelene med snitsiden nedad på skærebrættet, og skær derefter hver halvdel på langs i 0,6 cm brede strimler.*
-
Vend strimlerne om på siden og skær hver i 0,6 cm stave. Hvis pindene er lange, så skær dem i halve på tværs, så fritterne er omkring 7,5-10 cm lange. Læg fritterne i en stor røreskål.
-
Vend fritterne i olivenolie, indtil de er godt dækket. Tilsæt limesaft og -skal, chilipulver, hvidløgspulver, salt og peber og vend derefter igen, indtil det er helt dækket.
-
Forvarm Airfryer 3 l ved 195°C i 5 min.
-
Arbejd med mindre portioner ad gangen, læg de søde kartofler i Airfryer-kurven i et enkelt, jævnt lag, og sørg for, at fritterne har masser af plads, så luften kan cirkulere. Tilbered i 12-14 min. indtil fritterne er gyldne og sprøde, ryst kurven halvvejs i tilberedningstiden. Gentag med de resterende fritter.
-
Serveres varme, drysset med hakket koriander.
TIP:
*Brug MandoChef. Indstil begge knapper på 9 for at lave de perfekte fritter hurtigt og nemt.