Marmorkage
Fremgangsmåde
Ingredienser
8 personer
- 300 g smør (meget blødt), skåret i tern
- 300 g sukker
- 6 æg
- 300 g mel
- 1.5 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g mørk chokolade
- 3 tsk kakaopulver
- 1 spsk smør til chokoladen
Forberedelse
30 min.Tilberedning
50 min.Hviletid
30 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Forvarm ovnen til 170°C.
-
Pisk sukker, vaniljesukker og smør i Eazy Speedy til en cremet, luftig konsistens.
-
Tilføj et æg ad gangen og pisk, indtil alle æggene er tilføjet.
-
Tilføj æggemassen i Ultimate Røreskål 3,5 l. Tilføj mel, mælk, bagepulver og salt og bland det sammen ved hjælp af Dejskraber, indtil du har en jævn dej.
-
Placér Silikoneform Krone på en kold ovnrist og hæld havldelen af dejen i.
-
Tilføj chokoladen og smør i MicroCook Kande 1 l og smelt den i mikrobølgeovnen i ca. 2-2,5 min. ved 360 watts. Vend den smeltede chokolade og kakaopulver i den resterende dej.
-
Hæld forsigtigt chokoladedejen i formen. Skab et marmormønster ved at røre et ottetal i dejen ved hjælp af Lille Dejskraber.
-
Placér ovnristen på den laveste rille og bag i ca. 50 min. Afkøl kagen i 30 min., før den tages ud af formen.
Tip: Gør marmorkagen julet! Fyld hullet i kagen med julestokke, juleslik og chokolade.