Lasagne
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- Bechamel
- 50 g smør
- 50 g mel
- salt
- muskatnød
- 7 dl mælk ved stuetemperatur
- Ragù
- 1 lille løg (ca. 50 g)
- 1 gulerod (ca. 50 g)
- 1 stilk selleri (ca. 50 g)
- Lidt olivenolie
- 500 g hakket kalveeller oksekød blandet med hakket svinekød eller hakket bacon (ca. 80 g)
- 30 ml hvid hvidvin
- 500 g tomatsauce
- 1 tsk tomatpure (koncentreret tomat)
- Salt efter smag
- 5 g hvidt sukker
Forberedelse
20 min.Tilberedning
20 min.Hviletid
5Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Bechamel
-
Smelt smørret i MicroCook Kande 1 l i 40 sek. ved 600 watt.
-
Tilsæt mel, salt og revet muskatnød, og bland det ved hjælp af Piskeriset.
-
Hæld langsomt mælken i under omrøring, og opvarm derefter blandingen i 3 min. ved 600 watt.
-
Rør rundt, og kog op igen i 3 min. ved 600 watt.
-
Rør rundt, og lad hvile i 5 min.
-
Hvis du foretrækker en tykkere sauce, kan du sætte blandingen ind i 1 min. ved 600 watt ad gangen med omrøring imellem og derefter lade blandingen stå i 5 min.
-
Ragù
-
Skræl og skær løg, gulerod og selleri i små stykker. Hak dem groft med SuperSonic Chopper Lille, og læg dem i
MicroCook Rund 2,25 l med en smule olivenolie. Læg låg på, og opvarm i 1 min. ved 600 watt. -
Rør rundt i grøntsagerne med Røreskeen, tilsæt det hakkede kød, og rør rundt igen.
-
Læg låg på, og tilbered i 4 min. ved 600 watt. Rør godt rundt indimellem (2+2 min.) for at fordele kødet i små stykker.
-
Tilsæt vinen, og tilbered uden låg i 1 min. og 30 sek. ved 600 watt.
-
Rør godt rundt, og tilsæt tomatsaucen, tomatpuréen, salt og sukker.
-
Rør rundt for at blande saucen, læg låg på, og tilbered i 20 min. ved 600 watt. Rør rundt hvert 5. min.
-
Lad retten køle af i 5 min.
Tilbered lasagnen færdig i ovnen med UltraPro Rektangulær 3,3 l (ca. 300 g lasagneplader). Ragù og bechamel tilberedes hurtigt og nemt, så du sparer tid og energi. Retten kan nemt tilberedes dagen før.