Syltede peberfrugter
Fremgangsmåde
Ingredienser
10 personer
- 3.5 kg rød peberfrugt*
- 6 fed hvidløg, pillet
- SALTLAGE:
- 6 dl vand
- 6 dl hvid eddike (7 % syre)
- 575 g sukker
- 20 g groft havsalt (ca. 4 tsk.)
Forberedelse
10 min.Tilberedning
12 min.Hviletid
15 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Vask peberfrugterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehus og kerner. Skær dem i tynde strimler.
-
Lagen laves ved at koge vand og eddike ved høj varme i ca. 5-8 min. Tilsæt derefter salt og sukker, og rør rundt, indtil det er opløst.
-
Læg peberfrugterne i saltlagen, og kog dem i ca. 2 min., eller indtil de er bløde.
-
Læg hvidløgsfeddene i Universal Jar 3 l - Syltning.
-
Tag peberfrugterne op af saltlagen med Dyb Hulske, og anbring dem i beholderen. Den må ikke fyldes højere end flaskehalsen.
-
Lad lagen køle af i 5 min., og hæld den derefter over peberfrugterne. Fyld beholderen med væske op til flaskehalsen.
-
Lad beholderen stå i 10 min., så væsken kan fordele sig mellem ingredienserne. Hæld mere væske i efter behov op til flaskehalsen, og luk derefter beholderen med låget med indbygget ventil.
-
Opbevar beholderen stående i op til 6 måneder på et køligt, mørkt sted. Peberfrugterne er færdige efter 2-3 uger.
*Hvis du elsker krydret mad, fungerer denne opskrift også med chilipebere.
TIPS:
- Efter åbning skal beholderen opbevares stående i køleskab, og indholdet skal bruges inden for 20 dage.
- Uåbnede beholdere kan holde sig i op til 6 måneder på et køligt, mørkt sted.
- Holdbarheden kan variere afhængigt af kvaliteten af de anvendte grøntsager og hygiejniske forholdsregler under tilberedning.