Ved at blive på hjemmesiden accepterer du brugen af cookies, så vi kan levere besøgsstatistikker, give dig målrettet indhold, der er tilpasset dine interesser og lette udvekslingen med sociale netværk.  Yderligere oplysninger om cookies og deres indstillinger findes i vores privatlivspolitik.

Salat
Tilbage til resultater

Syltede peberfrugter

  • Tupperware Syltede peberfrugter

Fremgangsmåde

Ingredienser

10 personer

  • 3.5 kg rød peberfrugt*
  • 6 fed hvidløg, pillet
  • SALTLAGE:
  • 6 dl vand
  • 6 dl hvid eddike (7 % syre)
  • 575 g sukker
  • 20 g groft havsalt (ca. 4 tsk.)

Forberedelse

10 min.

Tilberedning

12 min.

Hviletid

15 min.

Sværhedsgrad

Nem




Fremgangsmåde

  1. Vask peberfrugterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernehus og kerner. Skær dem i tynde strimler.

  2. Lagen laves ved at koge vand og eddike ved høj varme i ca. 5-8 min. Tilsæt derefter salt og sukker, og rør rundt, indtil det er opløst.

  3. Læg peberfrugterne i saltlagen, og kog dem i ca. 2 min., eller indtil de er bløde.

  4. Læg hvidløgsfeddene i Universal Jar 3 l - Syltning.

  5. Tag peberfrugterne op af saltlagen med Dyb Hulske, og anbring dem i beholderen. Den må ikke fyldes højere end flaskehalsen.

  6. Lad lagen køle af i 5 min., og hæld den derefter over peberfrugterne. Fyld beholderen med væske op til flaskehalsen.

  7. Lad beholderen stå i 10 min., så væsken kan fordele sig mellem ingredienserne. Hæld mere væske i efter behov op til flaskehalsen, og luk derefter beholderen med låget med indbygget ventil.

  8. Opbevar beholderen stående i op til 6 måneder på et køligt, mørkt sted. Peberfrugterne er færdige efter 2-3 uger.

*Hvis du elsker krydret mad, fungerer denne opskrift også med chilipebere.

TIPS:

  • Efter åbning skal beholderen opbevares stående i køleskab, og indholdet skal bruges inden for 20 dage.
  • Uåbnede beholdere kan holde sig i op til 6 måneder på et køligt, mørkt sted.
  • Holdbarheden kan variere afhængigt af kvaliteten af de anvendte grøntsager og hygiejniske forholdsregler under tilberedning.
 
Top