Ved at blive på hjemmesiden accepterer du brugen af cookies, så vi kan levere besøgsstatistikker, give dig målrettet indhold, der er tilpasset dine interesser og lette udvekslingen med sociale netværk.  Yderligere oplysninger om cookies og deres indstillinger findes i vores privatlivspolitik.

Forret Hovedret Kager
Tilbage til resultater

2 retters menu med kylling, bacon-ris og streusel

  • Tupperware 2 retters menu med kylling, bacon-ris og streusel
  • Tupperware 2 retters menu med kylling, bacon-ris og streusel

Fremgangsmåde

Ingredienser

4 personer

  • Kylling
  • 4 kyllingelår
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • Bacon-ris
  • 400 g parboiled ris, basmati eller Jasmin
  • 120 g baconstykker færdigstegt bacontoppings
  • 7 dl okseboullion
  • 1 løg skåret i små tern og stegt bløde
  • salt og peber
  • Karameliseret æblestreusel
  • 2 æbler, skrællede, udkernede og skåret i skiver
  • 60 ml karamelsauce
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 68 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 spsk stødt kanel
  • 2 spsk smør

Forberedelse

30 min.

Sværhedsgrad

Middel




Fremgangsmåde

  1. Kylling:

    • Bland olivenolie, paprika og salt til en marinade og gnid blandingen over kyllingelårene. Placér i beholderen 1,75 l med kyllingebenene mod midten.
    • Stabl og kog som anvist i tjeklisten.
    • Kan tilberedes separat, med låg på, ved høj effekt 8-10 minutter.
  2. Baconris

    • Kom alle ingredienser i  beholderen 3 l og bland det godt sammen.
    • Stabl og kog som anvist i tjeklisten.
    • Kan tilberedes separat, med låg på, ved høj effekt 12 minutter.
  3. Streusel:

    • Anret æbleskiver i låget (den mindste beholder på 7,5 dl). Rør karamel, vand og citronsaft sammen. Hæld forsigtigt over æbler; er der spildt lidt sauce, tør det væk med et fugtigt stykke køkkenrulle. I en lille skål blandes mel, sukker og kanel. Tilsæt smør, indtil blandingen ligner grove krummer. Drys jævnt over æbleblandingen.
    • Stabl og kog som anvist i tjeklisten. Servér med vaniljeis eller creme fraiche.
    • Kan tilberedes separat, uden låg, ved høj effekt 5-7 minutter, eller indtil æblerne er møre. Rør rundt.

Sådan bruger du din MicroCook 3

  1. Forbered ingredienser.
  2. Stabl delene sammen (først den store beholder på 3 l, dernæst beholderen på 1,5 l og til sidst låget på 7,5 dl).
  3. Sæt derefter alle delene til MicroCook 3 i mikrobølgeovnen.
  4. Sæt mikrobølgeovn på høj effekt (maks. 1200 watt) 15–20 minutter. *Hvis din mikrobølgeovn ikke har en drejeskive, skal du dreje beholderen halvvejs i tilberedningstiden. Tjek eventuelt hovedretten efter 15 minutter, da mikrobølgeovne er forskellige i styrke.
  5. Tillad hviletid, som afhænger af, hvor længe du tilbereder din mad:
    Tilberedningstid (i minutter) / Hviletid (i minutter)
    3 min. / 1 min.
    10 min. / 3–4 min.
    20 min. / 6–8 min.
  6. Det hvide medfølgende låg bruges i fryser og køleskab, men ikke i mikrobølgeovnen.
 
Top