Påskehareboller
Fremgangsmåde
Ingredienser
8 boller
- Ingredienser til 8 boller:
- 14 g tørgær
- 385 g hvedemel
- 45 g sukker
- 250 ml vand
- 1/2 spsk stødt allehånde
- 1/2 spsk stødt kanel
- 50 ml oile
- 120 g chokoladeknapper eller rosiner
- 60 g abrikosmarmelade
Forberedelse
30 min.Tilberedning
9 min.Hviletid
70 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Kom tørgær, 10 g hvedemel, 5 g sukker og 1,25 dl varmt vand (37-43ºC) i Ultimate Røreskål 1 l. Rør ingredienserne sammen med Dejskraber, og lad det stå lunt i 10 min., eller indtil det er hævet op.
-
Sigt det resterende mel og krydderierne i Ultimate Røreskål 3,5 l, og rør det sammen. Tilsæt sukker og olie, og brug fingrene til at ælte blandingen sammen. Tilsæt rosiner eller chokoladeknapper.
-
Lav en fordybning i midten af melblandingen, rør gærblandingen og de resterende 1,25 dl vand i. Bland sammen til en dej. Tilføj yderligere vand, hvis det er nødvendigt, 1 spsk. ad gangen.
-
Vend dejen ud på Dejunderlag og ælt i 5 min. Læg dejen i en ren Ultimate Røreskål 3,5 l, og sæt låget på. Lad den stå et lunt sted i 30 min., eller indtil låget popper af.
-
Vend dejen ud af skålen. Del i 12 lige store kugler. Form 8 kugler til en rund bolle og læg dem på Silikone Bageunderlag med kant. Halvér de resterende 4 kugler. Rul hvert stykke til en aflang form og skær i halve for at danne ører. Sæt ørene på bollerne ved hjælp af vand. Dæk til med et fugtigt viskestykke og lad hæve et lunt sted i 20-30 min. eller indtil dobbelt størrelse.
-
Forvarm ovnen til 180ºC uden varmluft. Sæt Silikone Bageunderlag med kant på en kold ovnrist.
-
Bag bollerne i 8-10 min., eller indtil de er gyldne.
-
Tag dem ud af ovnen med Silikone Ovnhandsker, dryp med abrikosmarmelade og lad dem køle af.
Tip: Dejen skal være i en skål, der er mindst dobbelt så stor som dejen.
Lad os pynte vores påskehareboller
Glasur: 150 g flormelis, 1 tsk. vaniljepulver, en knivspids salt og 1 spsk. plantebaseret mælk efter eget valg. Tilføj et par dråber farve, hvis det er nødvendigt, og fyld din Sprøjtepose med glasuren. Det vil være en sjov bageoplevelse for hele familien at lege med de forskellige slags tyllespidser og lave forskellige dekorationer!