Tacosalat
Fremgangsmåde
Ingredienser
1 personer
- 150 g hakket kylling eller oksekød
- 1 tsk 1 tsk. tacokrydderi*
- 1/4 tsk salt
- 3 spsk salsa**
- 45 g cherrytomater
- 35 g majs
- 40 g peberfrugter
- 1 spsk rødløg
- 35 g revet ost (cheddar, Pepper Jack eller lign.)
- 25 g salat (romaine eller iceberg)
- tortillastrimler (valgfrit)
Forberedelse
10 min.Tilberedning
8 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
I Ultimate Røreskål 2 l blandes hakket kylling, tacokrydderi og salt. Varm en stegepande op til middelhøj varme, og tilbered derefter kødet i 5-8 min., eller indtil det er gennemstegt. Sæt det til side, og lad det køle af.
-
Hæld salsaen i Universal Jar 8,25 dl, og arrangér derefter salaten i lag, først tomater, derefter peberfrugt, majs, stegt hakket kylling, ost, rødløg. Slut af med salat øverst. Til sidst tilsættes tortillastrimler (hvis du vælger at bruge dem).
-
Luk låget, og sæt den i køleskabet, indtil det er spisetid.
-
Når du er klar til at servere, rystes alle ingredienserne godt sammen. Hæld salaten i en skål, eller spis den fra beholderen.
Tip:
*Du kan lave hjemmelavet tacokrydderi ved at blande følgende ingredienser:
- 5 ml/ca. 1 tsk. chilipulver
- 5 ml/ca. 1 tsk. hvidløgspulver
- 2 ml/ca. ½ tsk. paprika
- 2 ml/ca. ½ tsk. spidskommen
- 2 ml/ca. ½ tsk. løgpulver
- 1 ml/ca. ¼ tsk. cayennepeber
- 1 ml/ca. ¼ tsk. peber
- 1 ml/ca. ¼ tsk. salt
- 1 ml/ca. ¼ tsk. oregano
**Salsa laves som beskrevet i opskriften på klassisk salsa.