Mørdejstærte med frugt
Fremgangsmåde
Ingredienser
4 personer
- 100 g hvedemel
- 60 g sukker
- 1/4 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 80 g smør (skåret i små stykker)
- 2 æggeblommer
- Vælg en af toppingerne:
- Appelsintærte:
- 50 g appelsinmarmelade,
- 3 appelsiner (skrællet og skåret i tynde skiver)
- Hindbær- eller jordbærcremetærte:
- 175 ml flødeskum
- 200 g hindbær eller jordbær
- 1/2 g flormelis (til at vende frugten i)
- Hasselnød-chokoladetærte med pærer:
- 50 g chokolade- og hasselnøddecreme
- 4 halve pærer på dåse (drænet og skåret i tynde skiver)
Forberedelse
10 min.Tilberedning
29 min.Hviletid
30 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Fjern risten fra ovnen og forvarm til 180°C.
-
I Ultimate Røreskål 3,5 l blandes alle ingredienser og æltes med fingrene, indtil du har en ensartet dej, der holder sammen uden synlige stykker smør. Undgå at ælte dejen for meget.
-
Pres dejen jævnt ned i Lille Rund Silikoneform og flad ud med Dejskraber.
-
Læg Lille Rund Silikoneform på den kolde ovnrist, placér risten på det næstlaveste niveau i ovnen og bag i 27-29 min.
-
Lad afkøle helt, i ca. 30 min., inden den forsigtigt tages ud af formen og toppes med ingredienser efter eget valg. Fordel først marmelade, flødeskum eller chokolade- og hasselnøddecreme ved hjælp af Lille Dejskraber. Anret derefter frugten ovenpå. Servér eventuelt med ekstra flødeskum.