Focaccia - Med kartoffel og rosmarin
Fremgangsmåde
Ingredienser
4 personer
- 2 dl lunkent vand
- 1/2 tsk salt
- 15 g gær
- 350 g hvedemel
- Fyld
- 2 spsk Olivenolie (til servering)
- 2 friske rosmarinstilke
- 1.5 tsk flagesalt
- 1 kartoffel i tynde skiver skåret på MandoJunior
Forberedelse
15 min.Tilberedning
30 min.Hviletid
40 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Rør gær ud i lunkent vand i Ultimate Røreskål 3,5 l og tilsæt derefter salt.
-
Tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring. Sæt låget på og pift låget, så overflødig luft kommer ud. Stil den
klistrede dej til hævning. Sæt skålen i lunkent vand. Låget popper op, når dejen er færdig med at hæve. Det tager ca. 20-30 min.
-
Tag ovnristen ud af ovnen og forvarm ovnen til 200°C varmluft. Placér Silikone Rektangulærform på den kolde rist.
-
Slå dejen hurtigt ned og fordel den i bageformen.
-
Lav dybe huller i dejen med 2 fingre. Pensl dejen med olivenolie, fordel kartoffelskiverne og rosmarinkviste og drys med flagesalt.
-
Bages på den midterste rille i ovnen i ca. 30 min. ved 200°C.
-
Lad foccacia’en afkøle i formen i ca. 10 min., inden du tager den op. Servér lun til f.eks. en lasagne eller som del af en tapas.