Pavlova med Mascarponecreme & passionsfrugtcurd
Fremgangsmåde
Ingredienser
10 personer
- Pavlova
- 6 æggehvider ved stuetemperatur
- 300 g sukker
- 2 tsk majsstivelse
- 1.5 tsk hvid eddike
- Passionsfrugtcurd
- 6 æggeblommer
- 140 g sukker
- 125 g smør
- 1 citron, saft og skal
- 170 g passionsfrugtpuré
- Mascarponecreme
- 500 g mascarpone
- 1.2 l piskefløde
- Korn fra 1 vaniljestang
- 125 g hindbær
- 2 spsk flormelis
- Til servering
- Friske bær
- Mørk chokolade
Forberedelse
20 min.Tilberedning
105 min.Hviletid
1Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Forvarm ovnen til 120°C.
-
Tilføj 3 æggehvider i EZ Speedy, og pisk dem stive (indtil der dannes toppe). Tilsæt gradvist 150 g sukker, imens du pisker.
-
Tilsæt 1 tsk. majsstivelse, og pisk det i æggehviderne.
-
Tilsæt halvdelen af eddiken gennem tragten og pisk, indtil det er stift og blankt. Fordel massen på Silikone Bageunderlag med kant og form marengsen.
-
Gentag trin 2-4 med resten af pavlova-ingredienserne, så du har to stk. bageunderlag med marengs.
-
Bag i 1 time og 45 minutter. Sluk for ovnen, og lad den afkøle (minimum en time), før du åbner ovnen.
-
Bland i mellemtiden ingredienserne til passionsfrugtcurd i MicroCook Kande 1 l. Varm ingredienserne i mikrobølgeovnen på 600 W i 5 minutter, mens der piskes efter hvert minut.
-
Pisk halvdelen af mascarponen, piskefløden og vaniljekornene i en ren EZ Speedy, indtil det er stift og tykt. Put det i en skål og gentag med den anden halvdel.
-
Mos hindbær og flormelis, og vend det i cremeblandingen.
-
Saml din pavlova: Tag en marengsbund, tilføj halvdelen af mascarponecreme, bær og passionsfrugtcurd på bunden. Læg den anden marengsbund ovenpå og top med resten af cremen, bær og passionsfrugtcurd. Afslut med hakket chokolade.