Lagkage med hindbær og flødeskum
Fremgangsmåde
Ingredienser
8 personer
- 3 bunde
- 300 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1.5 tsk salt
- 165 g smør (smeltet)
- 1.8 dl solsikkeolie
- 270 g sukker
- 3 æg
- 3 tsk vaniljeekstrakt
- 2.7 dl mælk
- Rød frugtfarve
- Topping
- 2.5 dl piskefløde
- 25 g flormelis
- Hindbær til at dekorere
Forberedelse
20 min.Tilberedning
18 min.Hviletid
10 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Forvarm ovnen til 180⁰C (uden varmluft). Tilsæt smør, olie og sukker i EZ Speedy og pisk i gear 1. Tilføj æg og vaniljesukker og pisk igen.
-
Bland hvedemel, bagepulver og salt i en Junior Røreskål 3 l. Tilføj halvdelen i EZ Speedy og pisk i gear 2.
-
Tilføj resten af melet. Placér tragten på låget og tilføj mælken. Pisk i gear 2, indtil dejen er ensartet.
-
Fordel dejen i tre skåle og tilføj forskellige mængder af rød frugtfarve i hver skål, så dejene får hver sin farve. Rør rundt, indtil dejen er ensartet.
-
Placér tre af Lille Rund Silikoneform på en kold ovnrist. Fordel dejene i hver sin form.
-
Bag i 18-20 min. og lad kagerne hvile i 10 min., før du tager kagerne ud af formene.
-
Topping:
Pisk fløden i EZ Speedy i gear 1, indtil det bliver stift. Tilføj flormelis og fortsæt med at piske i få sekunder. Fordel flødeskummen på de afkølede kager ved hjælp af Lille Dejskraber. Saml lagkagen og dekorér med hindbær på toppen.