Tilbage til resultater
Bananbrød
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 6 personer
300 g banan (ca. 3 bananer), skrællet
1 banan (til at pynte toppen af brødet)
125 g yoghurt (1,25 dl)
2 æg (medium størrelse)
50 g honning (1,25 dl)
4 spsk olie (± 60 ml)
250 g boghvedeflager (eller boghvedemel) (5,5 dl)
1 tsk bagepulver (± 5 ml)
½ tsk natron (± 2 ml)
125 g brun farin (2 dl)
20 g smør, blødgjort
2 tsk boghvedeflager (± 10 ml)
Forberedelse
15 min.Tilberedning
60 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Bland bananer, yoghurt, æg, honning og olie i ExtraChef med knivindsats.
- Rør boghvedemel, bagepulver, natron og brun farin sammen i Junior Røreskål 3 l.
- Brug Dejskraber til at skrabe indholdet af Extra Chef over i Røreskålenog rør det sammen.
- Smør UltraPro Cocotte 1,8 l med smør og drys 2 tsk boghvedeflager over.
- Hæld dejen i UltraPro Cocotte.
- Skræl den sidste banan og skær den i skiver. Læg skiverne ovenpå dejen. Læg låg på og bag i ovnen i 30 min. Fjern låget og bag i yderligere 20 til 30 min.
- Lad brødet hvile i formen i 15 min. før du tager det ud. Lad det da afkøle helt inden du begynder at skære skiver.