Tilbage til resultater
Kanelstykker
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 6 personer
1,5 dl varm mælk
2 knivspidser salt
20 g fersk gær
300 g hvedemel
40 g sukker
60 g smeltet smør
Fyld
2 spsk / 30 ml rørsukker eller brun farin
1 spsk / 15 ml malet kanel
2-4 spsk / 30-45 ml blødt smør
Valgfri glaze til at pynte med/ dyppe i
120 g flormelis
1 tsk / 5 ml blødgjort smør
1 tsk / 5 ml vaniljesukker
1-2 spsk / 15-30 ml mælk
Forberedelse
15 min.Tilberedning
60 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen i 1 min 30 sek. ved 600 watt og lad det afkøle. Varm også mælken i mikrobølgeovnen i 1 min 30 sek. ved 600 watt. Rør salt og gær ud i mælken i en Røreskål indtil det er godt opløst og blandet. Tilfør mel, sukker og den smeltede, afkølede smør.
- Rør i dejen med en håndmikser på laveste hastighed indtil dejen er sammenhængende og lind. Dæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 20 min.). Gør en lille skål klar med en blanding af rørsukker og kanel. Læg dejen på et meldrysset bageunderlag og ælt dejen og begynd at strække den, så luftboblerne forsvinder.
- Brug Kagerulle til at rulle dejen ud i en kvadrat på 30 x 30 cm. Spred smørret ud over dejen.
- Spred sukker-kanel-massen ud over dejen. Rul dejen stramt, som en ensartet roulade og klem enderne ind mod rouladen, som en ‘forsejling’.
- Brug en skarp, U-series Savtakket Universalkniv til at skære ‘rouladen’ ud i 12 stykker à 2,5 cm. Sæt stykkerne ned i MicroPro Grill (liggende), så du ser ‘snegelmønstret’ oppefra og med et lille mellemrum imellem hver.
- Læg låget på i høj position og lad kanelstykkerne hæve et varmt sted i op til 15 min. Tilbered stykkerne i mikrobølgeovnen i 16 min ved 600 watt. Hvis du ønsker at spise dem med glaze på., rør da ingredienserne sammen.
- Dryp kanelstykkerne med glaze og server varme.