Klassisk chokoladekage
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 6 personer
- 125 g mørk chokolade
- 125 g blødt smør
- 1½ dl sukker
- 3 æg
- 3 dl mel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- Glasur:
- 200 g chokolade
- 1 spsk mælk
Forberedelse
15 min.Tilberedning
15 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
Kage: Skær chokolade og smør i lige store stykker med U-series Kokkekniv og kom dem i MicroCook Rund 1,5 l. Læg låg på og smelt det i 2 minutter ved 600 Watt.
Tag det ud af mikroovnen og rør i det med Dejskraber, indtil konsistensen er jævn. Tilsæt sukker og herefter æg.
Bland mel, natron og bagepulver i Røreskål 4,5 l, og vend det i dejen lidt ad gangen, indtil konsistensen er jævn.
Bag kagen uden låg i 7-8 minutter ved 600 Watt. Prik i kagen for at se, om den er færdigbagt, tilbered om nødvendigt lidt mere i små intervaller.
Tag kagen ud af mikroovnen og lad den afkøle i 10 minutter, inden den tages ud af formen. Løsn den eventuelt langs kanten med Dejskraber og vend kagen ud på en tallerken.
Glasur: Vask og tør MicroCook Rund 1,5 l. Skær chokolade i lige store stykker med U-series Kokkekniv og læg det i MicroCook 1,5 l. Hæld mælk over, vend med Dejskraber og læg låg på. Tilbered i mikroovn i 2 ½ minut ved 600 Watt.
Når kagen er afkølet smøres chokoladeglasur på med Silikone Spatel.