"Ringwiches"
Fremgangsmåde
Ingredienser
12 personer
- 200 g kartofler
- 20 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1/2 tsk sukker
- 6 dl mel
- 2 spsk olivenolie
- 1.5 tsk salt
- Valgfrit fyld
Forberedelse
15 min.Tilberedning
44 min.Hviletid
32 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
-
Brug en gaffel til at prikke huller i de uskrællede kartofler. Kom dem i MicroCook Kande 1 l, tilsæt 1
spsk vand, læg låg på, og tilbered i mikroovn i 7 - 8 min. på 600 watt. Lad kartoflerne hvile i 3 min., før
du hælder vandet fra. Pil kartoflerne, og mos dem med Grøntsagsmoser. -
Rør gær og sukker ud i 2 dl håndvarmt vand i en skål.
-
I en anden skål blandes mel, olivenolie, salt, mosede kartofler og derefter gærblandingen sammen
med Dejskraber. Ælt derefter dejen med hænderne, indtil den slipper skålen. Tildæk, og lad dejen
hæve i ca. 30 min. -
Sæt Silikone Donutform på den kolde ovnrist.
-
Ælt dejen let igennem, og del den i 12 portioner (brug lidt mere mel om nødvendigt). Tryk 6 portioner
ned i formene. -
Bag i 16 - 18 min. Tag dem ud af formen, og lad dem køle af.
-
Bag den resterende dej i den rengjorte form.
-
Halvér ringene og tilføj valgfrit fyld.
Fyld “Ringwiches” med:
- Røget laks og smøre ost
- Parmaskinke, rucola og smør
- Kylling, avocado og grov sennep