Mini citronmuffins med lemoncurd og marengs
Fremgangsmåde
Ingredienser
15 personer
- 130 g smør
- 165 g sukker
- 3 æg
- 3 citron
- 80 g marcipan
- 4 tsk vaniljesukker
- 65 g mel
- 2 tsk bagepulver
- Topping
- 130 g lemon curd
- 80 g æggehvider
- 100 g sukker
- Skal fra 1 citron
Forberedelse
30 min.Tilberedning
22 min.Hviletid
20 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Tag ovnristen ud og forvarm ovnen til 180°C.
-
Skyl Silikone Mini Muffinform i koldt vand og ryst den fri for vand. Placér Silikone Mini Muffinform på en kold
ovnrist. -
Smelt smør i MicroCook Kande 1 l i mikrobølgeovnen.
-
Tilføj smør og sukker i Ultimate Røreskål 3,5 l og pisk, indtil det bliver luftigt. Brug Mini Rivejern til at rive
marcipanen ned i skålen, og bland det sammen. Herefter tilsættes et æg ad gangen, som piskes i dejen. -
Riv skallen af tre citroner og pres saften fra én citron ved hjælp af Zest n’ Press direkte i skålen. Tilføj vaniljesukker
og bagepulver i dejen. Sigt melet med Mål & Drys ned i dejen og rør rundt. -
Fyld dejen i vores Sprøjtepose og fordel dejen i hvert hul. Fyld hullet op 2/3.
-
Bag mini muffins i 22 min. eller indtil gylden. Lad dem afkøle.
-
Når de er afkølet, tages de ud af formen og sættes på en tallerken. Lav et lille hul i midten af hver muffin ved
at bruge en ske eller Eco Straw®. Fyld hulet med lemon curd. -
Marengs: Tilføj æggehviderne i Eazy Speedy og pisk dem luftige. Tilføj sukker gradvist, indtil der dannes
toppe. Sørg for at det er pisket godt, så marengsen ikke falder sammen. -
Fyld marengs i Sprøjtepose og vælg en tylspids. Sprøjt marengs på toppen af hver muffin. Brug en lille gasbrænder
til at give toppen en flot, gylden farve. -
Pynt mini muffins med revet citronskal på toppen og servér straks.