Focaccia-Sandwich
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- 20 g gær
- 1.25 dl lunkent vand
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 230 g hvedemel
- Topping
- 100 g løg
- 1 spsk olivenolie
- 50 g ansjoserfiletter (eller erstat med 4 g flagesalt)
- 1/2 tsk timian
- Fyld i sandwich
- 6 håndfulde rucola
- 12 skiver parmaskinke
- 250 g frisk mozzarella
- 80 g soltørret tomater
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 6 tsk pesto
- Pesto
- 10 g frisk basilikum
- 70 g parmesan
- 40 g pinjekerner
- 2 store fed hvidløg
- 1/2 dl olivenolie
- Flagesalt / peber
- Saft fra en halv citron
Forberedelse
65 min.Tilberedning
25 min.Hviletid
10 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Rør gær ud i lunkent vand i Ultimate Røreskål 3,5 l og tilsæt derefter salt og olivenolie.
-
Tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring med Dejskraber. Ælt dejen færdig med hænderne, indtil dejen er ensartet og elastisk.
-
Sæt låget på og pift låget, så overflødig luft kommer ud. Stil dejen til hævning. Sæt skålen i lunkent vand. Låget popper op, når dejen er færdig med at hæve. Det tager ca. 20-30 min.
-
Skræl løgene og skær dem i skiver med MandoJunior® (tykkelse 1). Tilføj løgene i MicroCook Kande 1 l og tilføj 1 spsk. olivenolie. Rør rundt, så der kommer olie på al løget. Sæt låget på og tilføj i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watts (omrøring efter 4 minutter).
-
Hak ansjoserne i SuperSonic® Chopper Lille. Hvis du vælger at bruge flagesalt, springes dette trin over.
-
Slå dejen hurtigt ned og fordel den i Silikone Rektangulærfomen. Lav fordybninger i dejen med fingrene. Fordel løg samt ansjoser/flagesalt og drys med timian. Lad det hæve tildækket i 20 min.
-
Tag ovnristen ud af ovnen og forvarm ovnen til 220°C varmluft. Placér Silikone Rektangulærform på den kolde rist
-
Bag i ovnen i ca. 20-25 min. ved 220°C. Lad foccacia’en afkøle i formen i ca. 10 min., inden du tager den op.
-
Pesto: Bland ingredienserne og lidt af olien i SuperSonic® Chopper Lille. Tilsæt løbende olie, indtil du har den ønskede konsistens.
-
Sandwich: Skær brødet ud i mindre skiver, så du får en passende størrelse til en sandwich. Smør brødet med pesto og tilføj herefter parmaskinke, mozzarella, rucola, soltørret tomater og basilikum.