Pull apart hvidløgsbrød med ost
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- Dej
- 450 g hvedemel
- 7 g salt
- 20 g sukker
- 18 g gær
- 210 g mælk (stuetemperatur)
- 60 g usaltet smeltet smør
- 1 pisket æg
- Fyld
- 70 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 1/2 fed hvidløg
- 15 g revet parmesanost
- 2 spsk persille, koriander eller purløg
- 200 g mozzarellaost (finthakket eller revet)
- peber
Forberedelse
40 min.Tilberedning
35 min.Hviletid
2Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
Sådan laver du dejen
-
Bland mel og salt i Røreskål 3 l. Tilsæt sukker, gær og bland igen.
-
I en mellemstor skål blandes mælk, æg og smeltet smør godt sammen.
-
Tilsæt langsomt mælkeblandingen i melblandingen ad et par gange. Ælt dejen godt sammen, indtil dejen trækker sig væk fra skålens kanter, og den ikke er længere er klistret, men bare blød.
-
Sæt låget på Røreskål 3 l, og lad den hæve et lunt sted til mindst dobbelt størrelse (ca. 1-2 timer).
Fyld
-
Tilføj hvidløg og krydderurter i SuperSonic® Chopper Mellem og hak. Tilføj smør, parmesan og peber og blend, indtil det er cremet og blandet sammen.
Sådan samler du brødet
-
Rul din dej ud med Multikagerulle på Dejunderlag til en rektangel på 50x34 cm. Brug måleenhederne på Dejunderlaget.
-
Fordel fyldet ovenpå, og drys herefter med mozzarella.
-
Skær fem lige store strimler på den korte side.
-
Læg tre af strimlerne oven på hinanden, og læg de sidste to af strimlerne oven på hinanden.
-
Skær stakken af de tre strimler i fire ens firkanter, og skær stakken af de to strimler i fire ens firkanter.
-
Læg alle firkanterne ned i Silikone Brødform.
-
Spred toppen af hver firkant lidt fra hinanden, så det ser ens ud.
-
Dæk til med et Recycled Mikrofiber Viskestykke, og lad det hæve ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Pensl toppen af brødet med sammenpisket æg og bag i forvarmet ovn ved 180°C i ca. 30-35 minutter.
Tips: Du kan også stille Silikone Brødform i køleskabet og bage brødet dagen efter.