Focaccia-sandwich
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- Dej
- 20 g gær
- 1.25 dl lunken vand
- 225 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk salt
- Topping
- 200 g løg
- 1 spsk olivenolie
- 50 g anchovy fillets in oil
- 1/2 tsk oregano
- Fyld i sandwich
- Pesto
- 3 håndfulde rucola
- 8 skiver parmaskinke
- 300 g frisk mozzarella
- 50 g soltørrede tomater
- 1 håndfuld basilikumblade
Forberedelse
20 min.Tilberedning
33 min.Hviletid
40 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Rør gær ud i lunkent vand i Ultimate Røreskål 3,5 l og tilsæt derefter salt og olivenolie.
-
Tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring med Dejskraber. Ælt dejen færdig med hænderne, indtil dejen er glat og elastisk.
-
Sæt låget på Ultimate Røreskål 3,5 l og pift låget, så overflødig luft kommer ud. Stil den klistrede dej til hævning. Sæt skålen i lunkent vand. Låget popper op, når dejen er færdig med at hæve. Det tager ca. 20-30 min.
-
Skræl løgene og skær dem i skiver med MandoJunior® (tykkelse 1). Tilføj løgene i MicroCook Kande 1 l og tilføj 1 spsk. olivenolie. Sæt låget på og tilføj i mikrobølgeovnen i 8 min. ved 600 watts (omrøring efter 4 minutter).
-
Hak ansjoserne i SuperSonic® Chopper Lille.
-
Slå dejen hurtigt ned og fordel den i Silikone Rektangulærfomen. Lav dybe huller i dejen med 2 fingre. Fordel løg samt ansjoser og drys med oregano. Lad det hæve i 20 min.
-
Tag ovnristen ud af ovnen og forvarm ovnen til 220°C varmluft. Placér Silikone Rektangulærform på den kolde rist.
-
Bag i ovnen i ca. 20-25 min. ved 220°C. Lad foccacia’en afkøle i formen i ca. 10 min., inden du tager den op.
-
Sandwich: Skær brødet ud i mindre skiver, så du får en passende størrelse til en sandwich. Smør brødet med pesto og tilføj herefter parmaskinke, mozzarella, rucola, soltørret tomater og basilikum.
Tip: Vidste du, at der er masser af små, ubesværede ting, du kan gøre for at blive en mere bæredygtig bager? At bruge vores SBF Rectangular i stedet for bageforme beklædt med engangsbagepapir er allerede med til at skabe mindre affald. Hvis du vil have flere ideer til, hvordan du kan være mere miljøvenlig i køkkenet, kan du melde dig ind i vores Zero-Waste Tupperware Club.