Søde vafler
Fremgangsmåde
Ingredienser
4 personer
- 3 æggeblommer
- 2.5 dl mælk
- 175 g mel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- 75 g Sukker
- 90 g smeltet smør
- 3 æggehvider
Forberedelse
10 min.Tilberedning
15 min.Sværhedsgrad
NemFremgangsmåde
-
Tag bageristen ud af ovnen, placér 2 Silikone Vaffelforme på den og
opvarm ovnen til 220°C varmluft. -
Bland æggeblommer, mælk, mel, salt, bagepulver og sukker i Røreskål 3,5 l med Plast Piskeris. Tilsæt smør og bland igen.
-
Pisk æggehviderne stive i Speedy Chef II og vend dem forsigtigt i dejen med Dejskraber.
-
Fordel dejen i 2 Silikone Vaffelforme og bag i 11 min. Vend vaflerne ud på Silikone Bageunderlag og bag dem yderligere 3 – 4 min. på den anden side for at få en sprød overflade.
-
Servér vaflerne med flormelis, marmelade, is eller flødeskum.
Chocolade Sauce
-
Varm 1,5 dl mælk i MicroCook Kande 1 l i 1½ minut på 600 watt.
Tilsæt 200 g chokolade i mindre stykker, lad det hvile 1 minut og pisk det så til en jævn konsistens.
Kaffe sauce
-
Varm 2,5 dl piskefløde, 1 spsk frysetørret kaffe og ¾ dl flormelis i MicroCook Kande 1 l i 2 ½ minut på 600 watt. Rør i det efter 1 minut.
Tip:
- Du kan tilsætte dejen 1 tsk vanillesukker, lidt mandelessens, 1 tsk orangeblomstvand eller ½ tsk kanel.