Hjemmelavet friskost
Fremgangsmåde
Ingredienser
6 personer
- 1 l tykmælk
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
- Tørrede (f.eks. paprika, spidskommen) eller friske krydderurter efter din smag (f.eks. purløg, timian).
Forberedelse
5 min.Hviletid
36Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
-
Læg indsatsen (Dørslaget) i MultiServer og læg et stykke viskestykke eller et klæde (helt ned i) ovenpå indsatsen og hæld så tykmælken i.
-
Stil MultiServer i køleskabet i 1-2 døgn, til du har den konsistens, du kan lide.
-
Kom det tykke (din ost) over i en skål (og brug evt. den proteinrige valle til brødbagning i stedet for vand).
-
Rør godt igennem med sukker, salt og peber og derudover friske eller tørrede krydderurter efter din smag.
-
Lad friskosten trække et par timer i køleskab og server da med godt brød eller bagels.
Prøv også at røre en friskost med en af disse:
- Røde og grønne stykker af peberfrugt og løg
- Rejer og kogte suppenudler
- Fint hakket skinke og asparges
Brug evt. den proteinrige valle til brødbagning i stedet for vand.