Tilbage til resultater
Donuts med ganache
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 personer
Ingredienser (12 donuts)
Donuts
- 200g/ 3 1/3 dl hvedemel
- 145 g/ 1,6 dl sukker
- 1 3/4 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1,6 dl mælk
- 1 1/3 tsk citronsaft eller flydende vanilleessens
- 1 stort æg
- 2 spsk smør
Ganache
- 0,6 dl piskefløde
- 60 g spåner af mørk chokolade
- 2 spsk sirup
- Pynt kunne være frysetørret hindbær eller krymmel
Forberedelse
8 min.Tilberedning
9 min.Sværhedsgrad
MiddelFremgangsmåde
Fremgangsmåde
Donuts
- Forvarm ovnen på 220 °C varmluft og sæt to Silikone Donutforme på en kold ovnrist.
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt ægget og rør igen.
- I MicroCook Kande 1 l blandes mælk, citronsaft og smør. Sæt låg på og tilbered i mikrobølgeovn i 50 sek. ved 600 watt. Rør grundigt med Dejskraber og rør det ind i massen i skålen med de tørre ingredienser til dejen har er ensartet konsistens.
- Fordel dejen fordybningerne på to Silikone Donutforme, (der skal være plads til at de hæver, så hver fordybning skal kun fyldes halvt op).
- Bag nederst i ovnen i 7-12 min. Lad donuts’ne afkøle i 10 min. før de tages ud af formene.
Pyntning
- Hæld fløde, chokoladespåner og sirup i MicroCook kande 1 l og tilbered i mikrobølgeovnen i 50 sek. ved 600 watt. Lad massen hvile nogle min. og rør den da glat med Dejskraber.
- Dæk hver donut halvt i chokoladen ved at dyppe den i kanden og drys med dit valg af pynt/krymmel inden chokoladen størkner. Servér straks, da ovnbagte donuts smager bedst friske.